diabetes-2994808_640

Pomembno se je zavedati, da bo zdravje vse bolj iskana in želena dobrina.

Zima prinese tudi vse več prehladov, bolniških odsotnosti in drugih tegob, s katerimi se ljudje srečujemo v vsakdanjem življenju. A pridejo tudi trenutki, ko doživimo težave, za katere si nismo niti predstavljali, da bi se lahko zgodile prav nam.

Zdravstveni sistem nam je vse manj naklonjen in mediji nas vsak dan zasipajo z zgodbami o dolgih čakalnih vrstah, pa tudi o tem, kako si lahko z denarjem kupimo napotnico, ki nam omogoča hiter pregled – in kako drage so zdravstvene storitve.

thermometer-1539191_640»Manj ko zaslužimo, težje poskrbimo za zdrav življenjski slog. Kupujemo slabšo hrano, si privoščimo manj odsotnosti z delovnega mesta, kupujemo manj zdravil in podobno. Nenadoma se znajdemo v začaranem krogu. Pogosteje zbolimo, manj časa si vzamemo za zdravljenje. Pomembno se je zavedati, da bo zdravje vse bolj iskana in želena dobrina in da je treba že danes misliti na to, kako si bomo lahko privoščili vsaj nujno potrebna zdravljenja in terapije,« opozarja Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

To pomeni, da moramo razmišljati tudi o zavarovanju za primer hujših bolezni, saj še vedno velja, da je ceneje preprečiti kot zdraviti.

Zdravila nakupujte preko spleta

»Glavna prednost nakupovanja zdravil brez recepta po spletu sta nižja cena in anonimno nakupovanje. Nihče ne pride z veseljem v lekarno in javno razlaga, kakšne težave ima in kaj zaradi njih potrebuje. To res ni prijetno,« dodaja Ana Vezovišek.

Zdravila tako lahko preprosto naročite iz domačega naslonjača, in to praktično 24 ur na dan. A ob tem moramo biti tudi previdni, predvsem moramo paziti, da izberemo preverjeno spletno stran in kupujemo samo zdravila, ki jih že poznamo in pogosto uporabljamo. Kupovati nepreverjena zdravila je lahko tudi usodno!