crypto slika

Nihče na tem svetu ne ve, kaj bo s kripto naložbami jutri. Obstaja le nešteto analitikov, ki vsak dan poskušajo napovedati prihodnost.

Vse kriptovalute skupaj so bile na začetku leta 2018 vredne dobrih 765 milijard dolarjev, le dobro leto nazaj pa le 16 milijard dolarjev. Že to je dovolj zgovoren podatek, da lahko vse skupaj označimo kot kriptobalon. Kako je s tem v resnici?

»Kar velja v fiat, drži tudi v kriptosvetu. Nihče na tem svetu ne ve, kaj bo s kripto naložbami jutri. Obstaja le nešteto analitikov, ki vsak dan poskušajo napovedati prihodnost. Tudi ti v kriptosvetu so pri tem uspešni toliko, kot tisti, ki napovedujejo športne rezultate. Velikokrat jih kaj preseneti in nihče izmed njih še ni večkrat zapored pravilno napovedal prihodnosti. Ker je to preprosto nemogoče,« opozarja Mitja Vezovišek, upravljavec osebnega premoženja.

Stefan Cakić - 17.01.2018 – predobravnavni narok - sojenje Stefanu Cakiću, obtoženemu uboja igralca Gašperja Tiča //FOTO: Luka Cjuha

Najboljše priložnosti so očem skrite!

Dejstvo pa je, da je kriptobalon že večkrat počil. Vrednost bitcoina se je od vrha pri več kot 20.000 dolarjih v roku 7 dni spustila vse do 13.000 dolarjev, v zadnjih dneh še veliko nižje. »To ni edini takšen padec, kar pomeni, da je danes vstop bistveno bolj ugoden, kot še nekaj tednov nazaj. Seveda pa bitcoin ni edina kriptovaluta in stava na rast ni edini način investiranja v kriptosvetu,« dodaja Mitja Vezovišek.

Tudi v kriptosvetu poznamo več načinov investiranja. Tako kot v fiat svetu so tudi najboljše priložnosti očem skrite. Avtor knjige Kripto vs Fiat – kam in kako investirati? Izpostavlja tri načine investiranja: stava na rast Bitcoina, podporo startupom z nakupom kriptožetonov (ICO), kjer lepo predstavi rast v samo 17 mesecih iz 2.025 evrov do 122 tisoč evrov in izkoriščanje razlik v ceni z arbitražo.

Če vas zanima, kako uspešno investirati v kriptosvetu, smo vam pripravili tudi dva brezplačna video prispevka, kjer Mitja Vezovišek to zelo jasno prikaže. Ogledate si ju lahko TUKAJ.