silhouette-683751_640

Predvsem je bistveno, da se namesto na pot z avtom, odpravimo s kolesom, peš, rolerji ali pa kar s skirojem.

Načinov, kako prihraniti je ogromno. V teh dneh, ko so se zunanje temperature dvignile, ko je zunaj lepo vreme, pa je en način še posebej dobrodošel – tako za našo denarnico, kot naše boljše počutje. Vas zanima, kako boste v naslednjih tednih, mesecih prihranili nekaj denarja? Berite dalje!

Danes praktično ni gospodinjstva, ki nima avtomobila. In avto zna biti velik strošek, ne le z nakupom in vzdrževanjem, ampak predvsem je stalni strošek nakup goriva. Tega pa potrebujemo, če želimo priti iz točke A na točko B, C, D … In kako zmanjšati strošek goriva? Preprosto, pravi Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

Ne z avtom, ampak skirojem!

save-1710217_640Med načini, kako zmanjšati stroške je na prvem mestu nasvet, da vozimo manj. Ne le, da se organiziramo in opravimo več opravkov hkrati, predvsem je bistveno, da se namesto na pot z avtom, odpravimo s kolesom, peš, rolerji ali pa kar s skirojem. Topli meseci se vsekakor lahko dodobra izkoristijo za tovrstne prihranke. Vsi ti načini neuporabe avtomobila, pa ne bodo naredili hvaležne le naše denarnice, ampak bodo izboljšali tudi naše počutje, saj bomo naredili nekaj zase.

Če pa je pot z avtom neizogibna, ne vrzite puške v koruzo. Le načine, kako prihraniti v tem primeru poiščite. No, nekaj smo jih za vas pripravili tudi mi.

  1. Preverite ceno goriva pri različnih ponudnikih, pri polnem rezervoarju lahko prihranite tudi do nekaj evrov. Predvsem ne točite ob avtocesti, kjer je gorivo najdražje.
  2. Vozite zmerno, saj nenadni zavoji, pospeški, prevelika hitrost in podobno, vplivajo na porabo goriva.
  3. Ugasnite motor, ko čakate recimo pred železniškimi zapornicami, sploh pa na parkirišču.

To so le trije načini, prepričani pa smo, da jih boste sami našli še več – predvsem skozi svoj način življenja.