euro-3060714_640

Najboljši je imel za leto 2017 za dinamični 9,28 % donosnost

Večina Slovencev v pokojninskih skladih še vedno varčuje preko kolektivnih shem. To pomeni, da delodajalci izbirajo ponudnika pokojninskega zavarovanja in tudi prispevajo večji del sredstev v pokojninski sklad posameznika.
Z uvedbo skladov življenjskega cikla, ki se med seboj močno razlikujejo, pa imajo delodajalci zdaj bistveno večjo odgovornost za naše pokojnine.

Razlika med skladi, njihovimi naložbenimi politikami, uspešnostjo upravljanja in donosi je namreč vsak dan večja. Zato bi moral vsak odgovoren delodajalec vsem zaposlenim omogočiti prestopanje od enega k drugemu ponudniku. A tega ni! Še vedno čakamo prvega delodajalca, ki bo zaposlenim omogočil samostojno izbiro in prehajanje med pokojninskimi skladi.

Vse kar je potrebno storiti je, da delodajalec podpiše pogodbo z vsemi ponudniki pokojninskih zavarovanj in zaposlenim omogoči prosto izbiro in prehajanje iz enega v drug sklad, ne glede na ponudnika. Če v pokojninskih skladih varčujemo sami, namreč lahko prehajamo med pokojninskimi skladi brez ovir! Da je to vsak dan bolj pomembno pričajo dejstva.

Od 3 do 5 odstotnih točk razlike!

Ponudniki so sicer stroškovno precej poenoteni in čas zelo kratek, a prvi rezultati so dovolj zgovorni. Analiza uspešnosti upravljavcev drugega stebra (za leto 2017) in pri zajamčenem skladu je pokazala razlike med najboljšim in najslabšim 3 odstotne točke, pri uravnoteženem skladu 4 odstotne točke in pri dinamičnem 5 odstotnih točk.

Najboljši je imel za leto 2017 zajamčeno donosnost v višini 3,87 %, uravnoteženi oziroma preudarni 7,4 % donosnost in dinamični 9,28 % donosnost. Pri samo 50 evrih mesečnega varčevanja v celotni aktivni dobi (40 let), to pomeni kar 115.195 evrov razlike! Preverite, kakšno donosnost ste imeli vi, da boste lažje primerjali.

Glede na to, da se bližamo koncu leta, ko vsi ponudniki vabijo, naj dodatno vložimo v drugi steber, smo za vas pripravili webinar, kjer bosta Mitja Vezovišek in Petra Bokal odgovorila na vprašanja, ali se splača vložiti in kam se splača vložiti.

Webinar je brezplačen, PRIJAVITE SE TUKAJ >>

 

 

slika hudic je v drobnem tisku webinar