Ali se dandanes zaposlene res zlahka prepriča v delovno mesto ‘kul’ pisarn, polnih domačega udobja in hipnih ugodnosti? Kdo potrebuje stabilno finančno prihodnost, ko pa lahko vsak dan ješ brezplačne banane in igraš ping-pong, kajne? No, ne ravno. Zaposleni vedno raje zamenjajo pico & namizni nogomet za trden pokojninski načrt.

Kdo ne bi želel delati pri nas??
#nebeškiOfis #nočemDomov

Družbena omrežja so polna slik in objav sanjskih pisarn: udobne sofe, miza za biljard, avtomat za smutije. Mogoče to na prvi pogled res izgleda mamljivo, ampak ali te ugodnosti res poskrbijo za dolgoročno srečo in produktivnost zaposlenih? Ali morda le skrivajo resničnost vsakodnevnega stresa in finančne negotovosti? Prava vrednost zdravega delovnega mesta se skriva v finančni varnosti za zaposlene, ne v neomejenih količinah zdravih bio veganskih prigrizkov.

Finančna varnost – kaj to sploh pomeni?

Dobro počutje zaposlenih zajema fizično, čustveno, ekonomsko in socialno stanje zaposlenih. Če poskrbimo za dobro počutje svojih zaposlenih, lahko spremenimo celotno organizacijsko kulturo in ustvarimo ekipo srečnejših in bolj zdravih zaposlenih.

Finančno dobro počutje je veliko več kot le dobra plača ali velik bonus. Gre za vse, kar kakor koli vpliva na osebni finančni položaj posameznika. To lahko vključuje finančno svetovanje, digitalna orodja za naložbe in finančno načrtovanje ter še veliko več.

Ali je program finančne varnosti zaposlenih prava investicija za vaše podjetje?

Sadje v pisarni je super, ampak …

vitamin C ni dovolj 

Ne razumite nas narobe, sadje je odlično. Tudi mi ga imamo! Kdo ne mara sočne pomaranče ali hrustljavega jabolka med delovnim dnem? A dejstvo je, da vitamin C ne bo rešil finančnih skrbi naših zaposlenih. Sadje lahko nahrani telo, toda kaj nahrani njihov občutek varnosti in stabilnosti? Finančna varnost.

Kratek rok trajanja

Sadje je sveže le nekaj dni, potem pa začne gniti. Podobno je z drugimi ugodnostmi, ki jih podjetja ponujajo – danes so morda privlačne, a kaj se zgodi čez leto dni?

Medtem pa finančna varnost zaposlenih ne izgubi svoje vrednosti. Kvečjemu obratno – raste, zori in se plemeniti. Če imajo vaši zaposleni urejene finančne temelje, se bodo počutili varne in cenjene tudi dolgoročno.

Finančna varnost kot trajna vrednost

Medtem ko se zaposleni lahko razveselijo košarice sadja ali brezplačne kave, je resnična sreča v stabilnosti in miru, ki ga prinaša finančna varnost. Ko zaposleni vedo, da imajo urejeno zdravstveno zavarovanje, pokojninski načrt in morda celo finančno svetovanje, lahko delajo s polno paro, ne da bi jih skrbelo, kaj prinaša prihodnost.

Zdravje podjetja = zdravje zaposlenih

Na koncu dneva zdravje našega podjetja ni odvisno od najnovejših pisarniških trendov ali najbolj eksotičnega sadja v kuhinji. Resnična moč se skriva v finančni varnosti naših zaposlenih. Ko poskrbimo za njihove finančne potrebe, ustvarimo okolje, kjer lahko resnično zasijejo – in s tem zasije tudi naše podjetje.

Je vaše podjetje primerno za uvedbo programa finančne varnosti zaposlenih?

Spoznajte program MojSkrbnik za zaposlene - program za zagotavljanje finančne varnosti zaposlenih, ki vas uvrsti med premium delodajalce.

Zabavno, a resno

Seveda, nikoli ne bomo rekli ne svežemu sadju ali zabavnim dodatkom v pisarni. Vendar pa je ključ do resnične sreče in produktivnosti zaposlenih v dolgoročni finančni stabilnosti. Torej, naslednjič ko razmišljate o tem, kaj še dodati v vašo pisarniško ponudbo, pomislite na trajne rešitve, ki prinašajo resnično vrednost, ne na novo lončnico.

Finančna varnost zaposlenih ali nova lončnica v pisarni?
Kaj izbrati?

Preverite svoj načrt

Ste že poskrbeli za finančno varnost svojih zaposlenih? Če ne, je zdaj pravi čas, da pregledate svoje prakse ter programe, ki so na voljo ter razmislite, kako lahko izboljšate finančno stabilnost svojih zaposlenih. Ne samo, da boste s tem izboljšali njihovo življenje, temveč tudi dolgoročno uspešnost svojega podjetja.

Postanite premium zaposlovalec!

MojSkrbnik za zaposlene - vaš program finančne varnosti
preobrazi zaposlene v finančno opolnomočene posameznike in izboljšuje dolgoročno finančno sliko in zdravje zaposlenih ter podjetja.
Kdor deli, znanje podari.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp