Ali razmišljate o nakupu novega doma ali investicijske nepremičnine? Morda o prodaji tistega, kar že imate? To je lahko vznemirljiva, a hkrati zahtevna odločitev, polna negotovosti in zapletenih vprašanj. “Naj kupim in ostajam v najemu? Naj obdržim in oddajam ali prodam? Naj kupim nepremičnino kot investicijo? Predvsem pa – kako se vsega lotiti?”

Vse te dileme lahko pripeljejo do odlašanja z odločitvijo, še huje pa je, ko se zaradi pomanjkanja znanja in izkušenj odločimo na hitro (navadno s čustvi), kar nas lahko stane veliko denarja.

Nepremičninski trg je zahteven labirint informacij, kjer ni prostora za napake.

Pravilne odločitve zahtevajo natančno načrtovanje in izbiro zanesljivega ter zaupanja vrednega strokovnjaka (bolje več njih), ki vam lahko pomaga izogniti se pastem in izbrati pravo pot. 

V tem blogu bomo raziskali, kako lahko s pravim pristopom in strokovno podporo z lahkoto rešimo tudi najzahtevnejše nepremičninske izzive. Prepustite se vodstvu finančnih strokovnjakov, ki bodo razjasnili vse vaše dvome in vam pomagali sprejeti najboljše odločitve za vašo finančno prihodnost. Dobrodošli v svet, kjer je vsak nepremičninski izziv rešljiv.

Izzivi naših strank na področju nepremičnin

Naše stranke se pogosto srečujejo z raznovrstnimi nepremičninskimi izzivi, ki zahtevajo premišljene in prilagojene rešitve. Med njimi so tisti, ki razmišljajo o nakupu svojega prvega stanovanja, ali tisti, ki si želijo zgraditi dom po meri svojih sanj. Drugi so že lastniki manjših stanovanj in razmišljajo o selitvi v večjo nepremičnino, medtem ko so tretji na točki, kjer želijo svoj presežek finančnih sredstev vložiti v nepremičnine kot dolgoročno investicijo. Morda celo v vlogi lastnika večih investicijskih nepremičnin in ugotavljajo, da jim upravljanje z njimi predstavlja veliko breme ali da so donosi iz oddaje nepremičnin nižji od pričakovanj.

Ne glede na izzive, s katerimi se soočajo naše stranke, je naša glavna naloga zagotoviti jim celovito podporo, ki jo izvajamo v dveh temeljnih korakih:

1. Identifikacija in oblikovanje ustreznega načrta.

2. Implementacija načrta.

POSTANITE FINANČNO INFORMIRANI

Naročite se na naše
finančne novice in ostanite v stiku z aktualnimi priporočili finančnih strokovnjakov.
Branje, ki se izplača!

E-PRIROČNIK

KAKO DO SANJSKEGA DOMA
7 korakov do varnega nakupa nepremičnine brez stresa

Imamo le eno priložnost, da kupimo svoj sanjski dom. Ne delajmo napak pri najpomembnejši finančni odločitvi življenja.

Prenesite si e-priročnik, ki vas bo vodil skozi celoten proces nakupa nepremičnine od zamisli do (za)ključka.

1. Identifikacija in oblikovanje ustreznega načrtA

Najprej ugotovimo, ali stranka potrebuje načrt financiranja ali investicijski načrt.

Obstajata 2 tipa načrta:

  • Načrt financiranja je nujno potreben, ko stranka želi kupiti stanovanje ali hišo, ali se podati v gradnjo. Temeljit pregled finančne slike stranke je naš prvi korak. Skupaj analiziramo njihove prihodke, odhodke, prihranke in možnosti financiranja. Na podlagi teh podatkov oblikujemo celosten načrt financiranja, ki vključuje finančno strukturo nakupa ali gradnje, strategije za postavitev trdnih finančnih temeljev, zaščito na najhujše možne scenarije in usmeritve za varno zadolžitev, če je ta potrebna. Načrt jasno določa tudi obdobje, znesek financiranja ter opozorila na skrite bančne pasti.
  • Investicijski načrt je ključen za tiste, ki razmišljajo o nakupu nepremičnine za namen oddajanja ali o prodaji nepremičnine, katere kupnino bi želeli investirati. Tudi tukaj je na začetku potreben temeljit posvet, da določimo finančne cilje stranke, razumemo njen odnos do tveganja, izberemo naložbeno strategijo in ocenimo njeno pripravljenost za investiranje  v nepremičnine. Na podlagi vseh naštetih faktorjev lahko določimo, kakšen delež njenega naložbenega portfelja lahko zavzemajo nepremičnine in ji pripravimo predlog optimalne sestave naložbenega portfelja.

2. Implementacija načrta

Po pripravi in predstavitvi načrta nadaljujemo s konkretnimi koraki, ki vključujejo vodenje celotnega procesa nakupa ali prodaje nepremičnine do točke, ko je zastavljen načrt realiziran v celoti.

Naše storitve na področju nepremičnin so zelo kompleksne, saj obsegajo proučitev nepremičninskega trga, izdelavo tržne analize in ocene vrednosti nepremičnin, svetovanje pri izboru nepremičnine, pregled pravnega in dejanskega stanja objekta, svetovanje pri oblikovanju nakupne ponudbe ter pripravo ali pregled ter komentar prodajne pogodbe.

A tu se naša vloga ne ustavi, saj  pomagamo tudi pri razumevanju pogodbenih pravic in obveznosti, organiziramo primopredajo nepremičnine in poskrbimo za vpis lastninske pravice. Vse te korake izvajamo v sodelovanju z našimi specialisti za nepremičnine in pravniki.

S tem pristopom zagotavljamo, da so vsi vidiki nepremičninskega posla jasni, varni in v najboljšem interesu naših strank, ki jim omogočamo, da svoje nepremičninske ambicije uresničijo z najmanjšim možnim tveganjem in največjo mogočo koristjo.

Smo zanesljiv partner v celotnem procesu nakupa ali prodaje nepremičnine, od načrtovanja do uspešnega zaključka.

Celovita podpora od zamisli do (za)ključka

Ne glede na to, ali prodajate svojo nepremičnino, kupujete nov dom ali pa investirate v nepremičninski trg, vam pri nas zagotavljamo celovito podporo in strokovno vodstvo.

Naš cilj ni le pomoč pri doseganju vaših finančnih ciljev; prizadevamo si, da bi skozi vsak korak postopka čutili varnost in zaupanje. Naše storitve so skrbno zasnovane, da odstranijo bremena nepredvidljivosti in vam omogočajo, da se brez skrbi osredotočite na tisto, kar je resnično pomembno – vaš dom in družino.

Ste pripravljeni začeti pot do svoje sanjske nepremičnine? Kliknite TUKAJ in pustite, da vam pomagamo pripraviti pot do vaših sanj.

KUPUJETE ALI
PRODAJATE NEPREMIČNinO?

Nadgradite svoj pristop in izdelajte načrt
optimalnega scenarija do svoje nepremičnine s finančnim strokovnjakom. Ne glede na to, ali iščete pot do idealnega doma ali želite zaslužiti z nepremičnino, je vaš najboljši zaveznik na tej poti osebni finančni svetovalec.