nacrt_otrokove_osamosvojitve

Otroci so za starše največje bogastvo in so pravzaprav neprecenljivi. Toda po drugi strani je njihovo odraščanje je ena največjih finančnih obremenitev, zato je zanje nujno pravočasno pripraviti ustrezen finančni načrt.

Z načrtom otrokove finančne osamosvojitve boste svojemu otroku:
Omogočili brezskrbno šolanje, pomagali pri nakupu avtomobila ali pri nakupu prvega stanovanja.
Zagotovili varnejšo prihodnost in ga usmerili k ustreznem ravnanju z denarjem.
Pokazali kako pravilno načrtovati, slediti ciljem in pravočasno začeti varčevati.
Pomagali na poti do finančne osamosvojitve in nenazadnje finančno razbremenili sebe ter tako poskrbeli za svojo prihodnost.

Kaj lahko storite takoj?

Preberite knjigo Osebni finančni načrt,

ki bi jo, po mnenju urednika revije Moje Finance, mag. Matjaža Nidorferja, moral prebrati vsak Slovenec pred svojim 25. letom starosti.

To je temeljni zemljevid, ki ga potrebujemo, da bi dosegli finančne cilje. Ni pomembno, kakšni cilji so – na primer nakup nepremičnine, omogočiti otrokom najboljše šole, pokojnina pri petdesetih in podobno – temveč da jih načrtujemo. S tem se bo verjetnost, da jih bomo dosegli, občutno povečala, piše v uvodu pred kratkim izdane knjige Osebni finančni načrt avtorja Mitje Vezoviška.

Glavni namen te knjige je spodbuditi vsakega posameznika k odločitvi za izdelavo osebnega finančnega načrta in ponuditi nasvete, orodja in smernice za njegovo izdelavo.

V knjigi boste našli odgovor na vprašanje, zakaj sploh potrebujete osebni finančni načrt in konkretne nasvete, kako se lotiti njegove priprave pa tudi uresničevanja. Avtor natančno opisuje, kako se pravilno in ustrezno lotiti osebnega finančnega načrta, kdo vam ga lahko pomaga izdelati in kaj konkretno storiti, ko načrt že imate. Poleg tega boste v knjigi našli tudi konkretne primere izdelanih načrtov.

S klikom na sliko si prenesite izsek iz knjige
S klikom na sliko preverite kako do privarčevanih 20.000 € za otroka

Začnite varčevati že ob rojstvu otroka,

saj boste na ta način manj obremenili svoj proračun

Predstavljajte si, da je vaš otrok ravnokar končal srednjo šolo in se odpravlja študirat. Ste sposobni vsako leto zbrati dodatnih 4.000 evrov – to je 333 evrov na mesec? Vsi tega ne zmorejo, kar pomeni, da se otroci tistih, ki ne bodo pravočasno začeli varčevati, preprosto ne bodo mogli šolati. Zato je nujno na to misliti že danes in načrtovati otrokovo osamosvojitev.