pokojninski_nacrt

Kako veste, da ste na pravi poti, če ne veste niti kje ste niti kam greste? Za pokojnino lahko varčujete le enkrat in popravnega izpita ne boste imeli. Poskrbite, da bo vaše tretje življenjsko obdobje polno veselja, zdravja in brez finančnih skrbi.

Zakaj potrebujete pokojninski načrt?
S pokojninskim načrtom boste določili, kakšno pokojnino želite imeti, in čas, ko jo želite prejemati.
Z načrtnim varčevanjem za prihodnost bo finančna varnost bliže vašemu dosegu.
Pokojninski načrt vam bo pokazal, kaj morate storiti danes, da se boste izognili bistvenemu znižanju življenjskega standarda ob upokojitvi.
V pokojninskem načrtu vam bomo podali smernice za izbiro ustreznih rešitev, s katerimi si boste zagotovili želeno pokojnino.
V sklopu pokojninskega načrta bomo analizirali vaše obstoječe produkte, v katerih varčujete za pokojnino, in vam predlagali spremembe, če bodo potrebne.

Kako na pravo pot?

Predstavljajte si Slovenca,

ki se zaposli in prejme prvo plačo. Začne plačevati prispevke, med njimi prispevek za pokojnino. Odloči se, da bo nekaj tudi varčeval. Misli si: Moja prihodnost je zagotovljena. Pa je res?

Marsikdo meni, da je največja življenjska investicija hiša, a se le redki zavedamo, da je v resnici največja življenjska investicija – poleg zdravja – pokojnina. Kakšen bo odgovor, če vas vprašamo, čemu posvečate več časa – načrtovanju in izbiri hiše ali načrtovanju pokojnine?

Vsi si želimo doseči upokojitev brez stresa, zato prav vsak potrebuje pokojninski načrt, ki naj vsebuje analizo obstoječih produktov, izračun pokojnine z zdravstveno oskrbo ter smernice za izbiro optimalne rešitve. To so glavne sestavine pokojninskega načrta, pri izdelavi katerega je smiselno poiskati strokovno pomoč!

Kakovostno izdelan in pripravljen pokojninski načrt vas bo brez večjega stresa ali pretresa pripeljal do mirne starosti. Začnite načrtovati pokojnino in se veseliti upokojitve!

S klikom na sliko si lahko podrobneje ogledate sestavine pokojninskega načrta.
Super pokojnina

Kako do super pokojnine?

Da je za dostojno pokojnino treba varčevati, čivkajo že ptički na veji.

Da je za dolgoročne cilje smiselno varčevati na kapitalskih trgih, pa je postalo jasno tudi zakonodajalcem, ki so z zadnjo pokojninsko reformo preoblikovali tako imenovani drugi pokojninski steber.

Poleg prvega stebra – to je državne pokojnine – in tretjega stebra, kamor spadajo vsa ostala varčevanja, kot so investicijski skladi, rentna in naložbena zavarovanja, bančni produkti ter alternativne naložbe, poznamo v Sloveniji tudi drugi pokojninski steber.

Slednjega mnogi poznajo kot obliko dodatnega pokojninskega zavarovanja. V njem trenutno varčuje že pol milijona Slovencev. Le redki pa se zavedajo, da tovrstno varčevanje zanje morda ni najugodnejša rešitev.

Drugi pokojninski steber je namreč vse od svoje uvedbe ponujal le eno naložbeno politiko. To je bil sklad z zajamčenim donosom, ki je prav zaradi tega moral nalagati zelo konservativno. Posledično so bili realizirani donosi majhni in so dosegali le višino inflacije, kar pomeni, da smo v teh skladih le kopičili denar, realnega donosa pa nismo ustvarjali.

Za več informacij preberite e-knjigo, ki ponuja poglobljen vpogled v varčevanje za pokojnino in nasvete kako do super pokojnine!